11 Aralık 2014 Perşembe

Burgaz Ada,Ahşap EV



''Çıplak heykeller yapmalıyım
Çırılçıplak heykeller
Nefis rüyalarınız için
Ey önümden geçen ak sakallı kasketli
Yırtık mintanından adaleleri gözüken dilenci
Sana önce
Şiirlerin tadını
Aşkların tadını
Kitaplardan tattırmalıyım
Resimlerden duyurmalıyım,resimlerden…''
Sait Faik ABASIYANIK 



Merhaba Antigoni..
Ben geldim.İyi ki de gelmişim.Baksana dökülüverdi taşlar eteğimden.Bir anda 32 dişim çıktı ortaya;gülümsetti.Plansız yapılanlar çoğu zaman daha mutlu sonuç yaratıyor.Plansızca yollarda savrulmak ruhumun içini açtı,sızılarım bir bir azaldı.Burgaz Ada,gidilmesi gereken rota.Herkes gitmeli,tavsiye ediyorum.Vapurda rüzgarı hissetmek ve bulutlarla denizin, benzer renklerinde kendini keşfetmek kısmı paha biçilemez.Hele ki elinde sıcacık çayın,bir şekerin,kuşlara atılan simidin varsa..Manzaraya dalmak,manzaranın sende yarattığı hisleri fark etmek,kendini biraz daha tanımak.Karışan iplerini çözmek.Düğümlerinin üstünden geçmek…Kelebek, ‘Denizin ucunu görememek ne sırra kalem’ der iken..Bir yaprağın; ‘Peki ya denizin dibini düşündün mü,nerede son bulur?’ demesi.Bir kelebek kanadında kendini fark etmek.Dokunduğun her telde farklı bir notayı keşfetmek ve sayısını  sayamayacağın bir suya dalmak.



Öyküleriyle meşhur olmuş yazarımız;Sait Faik Abasıyanık’ın bir dönem yaşamış olduğu ada.Etrafınızda bir sürü ahşap ev,hepsinin içine girip bir hikayeyi yaşama isteği doğuruyor. Güne panjurlarınızı açan siz olmak istiyorsunuz.Belki bir kubbe camda iliştirebiliriz.Sahile indiğinizde dalgaların sesini dinlemek beyninizi dingin sulara aktarıyor.Siz manzaraya dalmaya hazırken etrafınızdan bir sürü köpek geçiyor. Sizinle oyun oynuyor.Korkan kişi bile ellerini uzatıp sevmek istiyor,o denli masum bakıyor gözleri. Bir köpekten vazgeçtiniz bu sefer bir kedi ‘Miyav’diyor. Dönüp baktığınızda bir on tane daha miyav varmış fark ediyorsunuz.Birde arsızlar kendileri,bırakmazlar peşinizi. Sokaklarında kayboluyorsunuz,yağmur yağınca hele ki bir koku sarıyor ortamı değmeyin keyfinize. Bir ağaca tırmanıp tepeden bakmak isterken o sokakta tak tak seslerini çıkaran atlarla karşılaşıyorsunuz. Sevesiniz geliyor.Ama sakın ses çıkarmayın,korkuyorlar sizden.! İnsanları desen güleryüz soy isimleri olmuş.Abasıyanık yaşamak için doğru yeri seçmiş yani.

Yürüdünüz; yollar bitti,kaldırımları tükettiniz,nefesiniz kesildi.Bu sefer oturun Burgaz Kafe’ye bir türk kahvesi alın elinize ve içmeye başlayın. Belki o zaman size sarılanın değerini daha iyi anlayacaksınız.Korkularınızı,kaçışlarınızı,kendinizi…
Şimdi sevişme vakti.

Capella

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder